Cégünkről

Az Igrici-Kavics Kft. csapata kavics- és homokásvány-nyersanyagok  kitermelésével, osztályozásával és értékesítésével foglalkozik.

Az Igrici V. kavics,- és homok bánya ma már az ország egyik legjelentősebb építési kavicstermelő területének számít. A kavicsbánya területe az M3-as autópálya Mezőcsát-Hejőpapi csomópontjánál, a Nyékládháza-Mezőcsát közötti 3307. számú közúttól nyugatra, súlypontját tekintve az úttól kb. 2 km-re helyezkedik el. A bányatelek területétől az M3-as autópálya csomópontja mintegy 2 km-re található, melyet jó minőségű, zúzottköves úton lehet megközelíteni. Közigazgatásilag a terület Igrici községhez tartozik.

A bánya ipari vagyona beton adalékként építőipari felhasználásra közvetlenül alkalmas (felhasználási területei a következők lehetnek: aljzatbeton, térbeton, teherhordó beton, vasbeton). A kitermelés mellékterméke, a meddő elsősorban útépítéshez hasznosítható. A homokos kavics (kavicsos homok) kedvező tulajdonsága a rendkívül alacsony agyag-iszap tartalom.
 Az Igrici V. kavics,- és homokbánya területén a natúr bányakavics mellett szabványos, osztályozott ( frakciók: 0-1, 0-2, 0-4, 0-8, 0-16, 0-24, 2-4, 4-8, 8-16, 16-24, 24+ és előosztályozott 0/63/32/24) termékek előállításával is foglalkozunk.
A kiváló - szabványban meghatározott  minőségű és méretű - osztályozott termékek kedvező áron való értékesítésével az Igrici-Kavics Kft. a vásárlók elégedettségének és bizalmának az elnyerésére és megőrzésére törekszik.
A cégünk MSZ: ISO 9001 minősítéssel és Certificate of Factory Production Control (CE Minősítéssel) rendelkezik.